Frits Henningsen

From the first fine lines, through the perfect production, to the final icon - the carpentry master designer.

Frits Henningsen

Født: 1889
Død: 1965


Frits Henningsen blev færdig som møbelsnedker i 1911. Han stod i lære hos den dygtige mester I.P. Mørck. Han fulgte Kaare Klints undervisning på Teknisk Skole og han var elev på den tidlige kunsthåndværkerskole.

Han tog som det var skik og brug `på valsen´ og arbejdede i Tyskland, Frankrig og England før han i 1915 etablerede sig som selvstændig og fik forretning på Nikolai Plads i København. Han blev medlem af Københavns Snedkerlaug og deltog i de berømte Laugsudstillinger frem til 1937.

Snedkermester Frits Henningsen var en møbelsnedker med en fremragende kvalitetssans og en meget spudlende og markant personlighed. Han var i sin samtid højt respekteret af både kunder og kolleger. Han formgav, i modsætning til andre snedkermestre, selv sine møbler og var her på linie med Kaare Klint og Ole Wanscher, som også tog udgangspunkt i tidligere stilepoker. Indflydelsen fra den franske empirestil, rokokoen og det 17. århundredes engelske møbler er tydelig i mange af hans møbler. Dog er hovedværkerne de mere originale, frie og moderne designs.

Snedkermester Frits Henningsen er i dag ikke alment kendt, som mange af de andre formgivere fra samme periode. I de seneste år har der dog været en stigende interesse for hans møbler. Den store Øreklapstol betragtes i dag som hans mester værk og mest personlige og vigtige bidrag til Dansk Møbelkunst.


Køb en møbelklassiker af Frits Henningsen
I KLASSIK forhandler vi de originale møbler af store designere som Frits Henningsen. Det betyder, at det enkelte møbel nemt kan være over 50 år gammelt, men både Frits Henningsen og hans samtidige kollegaer fuldendte ikke bare form og funktion i deres møbler; de blev også produceret i uhørt høj kvalitet, hvorfor de i dag kun fremstår endnu smukkere. Finder du ikke den vare eller møbel, du leder efter, så kontakt os gerne med din forespørgsel på support@klassik.dk eller telefon 33 33 90 60. Du er naturligvis også altid velkommen til at besøge os i butikken og opleve mange af de klassiske møbler på egen hånd.