Ole Wanscher

Ole Wanscher

Moderne møbelkunst og dansk design med sikker sans for stil. Ole Wanscher startede som medarbejder hos Kaare Klint 1924-1927, samtidig med han studerede under Kaare Klint på Kunstakademiets Møbelskole. Han tog afgang fra møbelskolen i 1929 og nedsatte sig som selvstændig møbelarkitekt.

Han overtog i 1954 professorstolen på møbelskolen fra Kaare Klint og stod bag en stor produktion af publikationer om møbelkunst.

Ole Wanscher satte ord på mange af de vigtigste udviklinger inden for sit fag, og denne sproglighed viste sig også i hans møbler, der i sit formsprog blev betegnet som "grammatikalsk klar".

Gennem et mangeårigt samarbejde med Snedkermester A.J. Iversen, udviklede Ole Wanscher en række eksklusive møbeltyper, som betegner højdepunkter i dansk møbelkunst. Siden halvtresserne arbejdede Ole Wanscher sammen med P. Jeppesens Møbelfabrik A/S. Dette samarbejde fortsatte til Wanschers død og resulterede i en række kendte modeller som Rungstedlundstuen, PJ 149 Colonial chair og "Benedikte" spisesuestol.

Stolte designermøbler til salg hos klassik.dk

Klassik.dk er Danmarks førende forhandler af dansk design og møbelklassikere fra hele den kreative periode som Ole Wanscher var en stor del af. Du kan finde flere designermøbler ved at klikke dig videre under enten designer eller møbeltype.

Vi kan ikke garantere, at vi har netop dit foretrukne Ole Wanscher møbel hjemme, da vi kun handler med originale møbler. Derfor kan vi ikke bare bestille fra fabrikken, men vi arbejder hele tiden på at have et fuldt sortiment af originale møbelklassikere.

Hvis du har et spørgsmål om Ole Wanscher, så kan du ringe til os på 33 33 90 60 eller kigge forbi vores udstillingslokaler i Bredgade 3 i København. Du er naturligvis også velkommen til at sende os en mail på klassik@klassik.dk.